Belediyeden Basın Açıklaması

Dün gece itibariyle sosyal medyada yayınlanan ve yoğun tepkilere neden olan Gerede Belediyesi'nin hayvan barınağına ait yürek burkan görüntüler sonrasında Gerede Belediyesi'nden bir basın açıklaması geldi.

Gerede Belediyesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerede Belediyesi’nin internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan basın açıklamasını cevap hakkına duyduğumuz saygı gereği “noktasına-virgülüne dokunmadan” yayınlıyoruz.

thumbnail
İlişkili Haber
Barınakta Neler Oluyor?!

İşte Belelediye’nin Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Gerede Belediyesi olarak sokak hayvanlarına daha iyi bakım hizmeti verebilmek ve rehabilite ortamı sağlamak için başlattığımız çalışmalar devam etmektedir. Bu çerçevede can dostlarımızın barınacağı bir ortam oluşturduk. Bununla da yetinmeyerek can dostlarımızın karınlarını doyurabilmeleri için ilçemizde birçok noktada besleme noktaları da tesis ettik. Belirtmemiz gerekir ki; ilçemizin konumu gereği sürekli çevre il ve ilçelerden can dostlarımızın ilçemize gelişi güzel bir şekilde bırakıldıklarına şahit olmaktayız. Bu can dostlarımız da doyurularak oluşturduğumuz geçici bakım evinde tedavileri yapılmaktadır. Can dostlarımız iyileşme süreci tamamlanarak, doğal ortamlarına bırakılmaktadır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu açıktır. Kanuna göre; “Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” Bu yüzden uygulamamız, ‘sokak hayvanlarını toplayıp barınağa kapatma’ şeklinde değil, ‘geçici olarak barınağımızda kalabilmeleri’ çerçevesindedir. Zaten belediyemizin ilgili ekipleri sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve rehabilitasyon çalışmalarını hassasiyet ve şefkatle yürütmektedir. Son günlerde bir takım odakların sosyal medya aracılığıyla barınağımız ile ilgili koparmak istedikleri fırtına tarafımızca yakından ve ibretle takip edilmektedir. Bilimle ilgisi olmayan, sadece günü kurtarmak adına ucuz siyaset peşinde koşanların tuzağına Gerede Belediyesi olarak düşmemekte kararlıyız. Hayvan sevgisi gibi mukaddes bir duyguya siyaset karıştırmanın insanlıkla bağdaşmayacağı düşüncesinden hareketle; bildiğimiz işi, yani belediyeciliği kararlılıkla icra etmeye devam edeceğimizi ve art niyetli odakların bizleri bu duruşumuzdan alı koyamayacağını değerli kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyarız.

Sokaktaki dostlarımız yalnız değildir. Sosyal belediyecilik gereği yasaları da dikkate alarak onların yanında olmaya devam edeceğiz.

KAMUOYUNA SAYGI İLE SUNULUR

Kaynak: https://www.gerede.bel.tr/haber/1/2218/basin-aciklamasi
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Belediyeden Basın Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gerede Haber - En Doğru Gerede Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!