O Komisyon Bu Sene Farklı!

Gerede Belediyesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmiş yıllarda tartışmalara neden olan Gerede Belediyesi Denetim Komisyonu’na 2 yılın ardından ilk defa farklı partiden bir kişi seçildi.

Gerede Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Belediyenin bir önceki yılda yaptığı hizmetleri ve gelir – giderlerinin denetimi açısından son derece önemli olan komisyona 2 senenin ardından ilk defa Belediye Başkanının bağlı olduğu parti dışından bir üye seçildi.

Gerede Belediyesi Denetim Komisyonu seçimleri geçen yıllarda büyük tartışmalara neden olmuştu. Büyük Birlik Partisi Meclis Üyesi Eyüp Yalçın, komisyon üye sayısının 3’ten 5’e çıkarılması ve komisyonun 3 AK Parti + 1 MHP + 1 BBP şeklinde belirlenerek her partiden temsilci olmasını önermiş ancak bu öneri kabul edilmemişti.

2020 ve 2021 yıllarında 3 üyeden oluşturulan Denetim Komisyonu’na 3 üyenin de Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın bağlı olduğu partiden olmasına o dönemde sert tepki gösteren BBP’li Yalçın, Belediye Meclisi’nde bulunan diğer partilerin (BBP ve MHP) seçimlerde % 50 oy aldıklarını, milletin %50’sini temsil edenlerin denetim komisyonuna alınmamasının şeffaflığa aykırı talihsiz bir karar olduğunu söylemişti.

Yalçın’ın geri adım atmayan sert açıklamarı hafızalarda yerini korurken bu yıl yapılan Denetim Komisyonu seçiminde iki senenin ardından ilk defa başka partiden üye seçildi. Gerede Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında yapılan seçimde denetim komisyonu 2 AK Parti + 1 MHP’li üyeden oluştu.

Komisyona AK Parti’den Bahri Esen ve Yılmaz Turçin seçilirken, MHP’den ise Eşref Şenol Töngemen seçildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BBP’li Meclis Üyesi Eyüp Yalçın, meclis üyelerine, geçen yıllara göre daha doğru bir karar verdikleri için teşekkür ettiğini belirterek, seçilen üyelere başarılar diledi.

Yalçın’ın açıklaması şöyle:

“Gerede Belediye Meclisi’ne farklı partiden bir üyenin seçilmesini olumlu değerlendiriyorum. Bilindiği üzere 2 yıldır Belediye Başkanının bağlı oldu partiden üyeler vardı. Belediyeyi denetleyenlerin içinde farklı partiden kimsenin olmaması şeffaflığa aykırı idi. Bu yıl partimizden olmasa da farklı partiden bir üye seçildi. Biz de seçilen üyeyi destekledik.

Geçen yıllara göre daha doğru bir karar veren meclis üyelerine teşekkür ederim. Seçilen üyelere de çalışmalarında başarılar dilerim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O Komisyon Bu Sene Farklı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gerede Haber - En Doğru Gerede Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!