Minareler Şenlenecek

Gerede Müftülüğü tarafından düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Hizmetiçi Eğitim Kursu" başladı. Müftü Yüksel Başkan, "Bu vesileyle arkadaşlarımız minareleri şenlendirecek ve usulüne uygun makamda namaza davet edeceklerdir." diye konuştu.

Gerede-Muftulugu-Ezani-Guzel-Okuma-Egitimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletimizin dini hayatına rehberlik eden cami görevlilerinin ezan, sala ve kamet okuyuşlarını daha iyi bir seviyeye getirmek ve daha nitelikli bir hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla, Gerede merkezdeki din görevlilerine yönelik “Ezanı Güzel Okuma Hizmetiçi Eğitim Kursu” düzenlendi.

Gerede İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kurs, müftülük binasında bulunan Diyanet Gençlik Merkezi Okuma Salonunda başladı.

Kursta eğitim, İstanbul Sultanahmet Camii Baş Müezzin Kayyımı iken naklen tayini ile İlçemiz Yeni Camii Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başlayan Bünyamin Özçiftçi tarafından gerçekleştiriliyor.

“Sadece namaza davet değil, aynı zamanda İslam’a davettir”

Gerede İlçe Müftüsü Yüksel Başkan, ilk derste yaptığı açılış konuşmasında, din görevlilerinin ezanı, makamlarıyla usulüne uygun olarak daha güzel seslendirmelerini sağlamak maksadıyla bu kursu düzenlediklerini belirterek, Gerede ilçe merkezinde görev yapan bütün müezzinlerin bu kursa tabi tutulacağını söyledi.

Ezanın bir şiar ve İslam dininin sembolü olduğunu vurgulayan Müftü Yüksel Başkan, “Sadece namaza davet değil, aynı zamanda İslam’a davettir, güzelliğe, ahenge davettir.” ifadelerini kullandı.

Müftü Yüksel Başkan şöyle konuştu:

“Ezan okuyan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlarımız günde beş kere halkımızı hayra, iyiliğe, kurtuluşa, hakka ve ibadet etmeye davet ediyorlar. Ezanı, makamlarıyla usulüne uygun olarak daha güzel seslendirmelerini sağlamak maksadıyla ‘Ezanı Güzel Okuma Hizmetiçi Eğitim Kursu’ düzenledik. Gerede İlçe Merkezinde görev yapan bütün müezzinlerimiz bu kursa tabi tutulup, eğitime katılacaklardır.

17 Ocak 2022 Pazartesi günü başlayan, Öğretici Bünyamin Özçiftçi tarafından verilen; Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğetim Kursu’na 15 İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım personelimiz katılmaktadır. Ezan, kamet ve salaların güzel ve cami musikisi formlarına uygun olarak okunmasının önemli bir ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Sevgili Peygamberimiz de ezanın güzel ses ve nağmelerle süslenerek okunmasını tavsiye etmiş ve sesinin güzelliği sebebiyle ezanı Bilal-i Habeşi’ye okutmuştur.

Müftülük olarak personelimizin ezan ve salayı daha güzel okuyabilmeleri, bilgi ve becerilerinin artırılması için, ‘Ezanı Güzel Okuma Öğretim Programı’ düzenledik. Program dahilinde bu kurslar devam edecektir. Ezanı güzel okuma programında ezan, kamet ve sala da tecvid ve mahrece yönelik yaygın hataları düzeltme, ezan, kamet ve salada yaygın talim dudak talimi, ibtida, vakf ve vurgu hatalarını düzeltme, sesi algılama organları, sesin oluşumu ve özellikleri, sesin kullanım tekniği, diyafram-ağız ve sinüs boşlukları, diyafram soluğunun kullanılması, ezan ve sala makamları uygulamaları, kamet okurken makamlar arasındaki geçiş teknikleri verilmektedir.

Bu vesileyle arkadaşlarımız minareleri şenlendirecek ve usulüne uygun makamda namaza davet edeceklerdir. Görevlilerimiz kurstan azami derecede istifade edeceklerini ümit ediyor, öğreticimize bu güzel hizmetinde muvaffakiyetler diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Minareler Şenlenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gerede Haber - En Doğru Gerede Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!