Ayhan: Kadınlarımızın Emeği Çok Büyüktür

Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kaymakam Ayhan mesajında, zengin medeniyetimizin ihya ve inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeğinin çok büyük olduğunu ifade etti.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan’ın yayınladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:

Bugün dünyada kutlanan en anlamlı günlerden birisi olan “Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyoruz. Bizim değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin ve sosyal hayatımızın temel dinamiğini kadına saygı oluşturur.

Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” diyen bir inancın sahibi, “Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır” diyen bir Peygamberin ümmeti, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da dünyada birçok ülkeden daha önce kadınlara yasal haklar sağlanan ve kadınları toplumun temel taşı gören bir medeniyetin mensuplarıyız.

Zengin medeniyetimizin ihya ve inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği çok büyüktür. Koca bir coğrafyanın “Anadolu” diye tanımlanmasının ve tanınmasının altında, Ana’ya duyulan sevgi, saygı ve şefkat duygusunun doğurduğu asil bir ruh yatar.

Ne mutlu bize ki, milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Tarihin her döneminde erkekler ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan Türk kadını özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili, fedakâr ve vatansever tutumuyla destanlaşmıştır.

Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler.

Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın ‘‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’nü kutluyorum.

Cengiz AYHAN
Gerede Kaymakamı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayhan: Kadınlarımızın Emeği Çok Büyüktür

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gerede Haber - En Doğru Gerede Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!